In het nieuws

De Consumentengids over de ScareCrow

Consumentengids - augustus 2004 nr.
Beestenverschrikker Scarecrow Gekocht bij Intratuin, Informatie: GSM & Promotions, Nieuwegein, (030) 603 01 29, www.diergedrag.nl . €89

De ScareCrow detecteert bewegingen en verjaagt ongewenste gasten uit uw tuin met een waterstraal.Hij werkt op de bijgesloten alkaline-batterij (9 v) en moet worden aangesloten op de tuinslang. De sproeistraal kan in 17 stappen worden ingesteld om van 3 tot 12 meter ver te spuiten; de richting van de straal is over 300° instelbaar. Ook de gevoeligheid van de bewegingsdetector kan over 10 stappen worden ingesteld. Die gevoeligheid testten we door recht op de detector af te lopen, en dwars door de detectiestraal (kruisbeweging). Recht eropaf blijkt het lastigst te detecteren: bij een lage gevoeligheidsstand 'ziet' hij ons pas op een halve meter en bij de hoogste stand op 10 meter afstand. Als we kruiselings passeren heeft de detector ons veel eerder in de gaten: bij een lage stand al op 6 meter en bij de hoogste zelfs op 35 meter. De detector reageert op alles wat beweegt, dus ook een lief vogeltje,de kinderen en uzelf. Ook iets om rekening mee te houden als u de ScareCrow uit wilt schakelen. De hond en de kat op wie wij de ScareCrow probeerden, lieten zich inderdaad verjagen door de waterstraal. Of álle dieren zo reageren, kunnen we uiteraard niet voorspellen. Omdat het detecteren en met water schieten gaat zoals beloofd, is...

ons oordeel: + +


De Telegraaf over de CatStop

Telegraaf 13 mei 2005

Telegraaf

De noodkreet van mevrouw De Graaf over de last die zij van de kat van haar buren ondervindt (6 maart), heeft diverse lezers ertoe gebracht ons tips toe te sturen.

P.J.Sikma zegt veel baat te hebben bij een elektronisch apparaat dat door middel van een sensor reageert op lichaamswarmte. Het is dus geen bewegingssensor. "Bij ons werkt het perfect", mailt hij.

Het apparaat produceert een geluid dat voor mensen onhoorbaar is, maar ervoor zorgt dat de kat pijlsnel rechtsomkeer maakt. "Wij kochten de zogenoemde CatStop Ultrasoon verjager bij Diergedrag.nl, Herfstgaarde 8 3436 ZN Nieuwegein", aldus Sikma.


Het AD over elektronisch aanlijnen

Algemeen Dagblad 30 September 2010

Algemeen Dagblad

HAARLEM - Een echte hondenriem is niet meer nodig om een hond volgens de wet aangelijnd te hebben. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Haarlem dinsdag bepaald.

Een hondenbezitter was beboet omdat zijn hond niet was aangelijnd in een gebied waar dat wel verplicht is. De man had echter wel een elektronische aanlijning, waarmee hij de hond op afstand met stroomschokken kon corrigeren. Daarom tekende hij bezwaar aan tegen de boete, waardoor de zaak uiteindelijk voor de rechter kwam.

Die is nu overtuigd dat de man door deze vorm van aanlijning zijn hond inderdaad onder controle heeft. Toen de wet voor het aanlijnen van honden werd opgesteld, kon de overheid er volgens de rechter geen rekening mee houden dat andere methoden werden ontwikkeld. (Novum)

Copyright © 2012 - 2019 - Diergedrag.nl